Nejste přihlášen/a.
Ako odnaucit psíka očurava všecko v zahrade,stoličky,kvety,kvetináče,bráničku a to niekolkokrát denne
Pes to dělá, je to jeho přirozenost, značkuje si, co jeho jest. Proto si dost lidí bere raději čubinku, ty to nedělají. Znala jsem pejska, který svému pánovi denně označkoval všechny 4 pneumatiky u auta, jiný zase úplně spálil své majitelce močí na zahradě tujky a cypřišky, všechno to zrezlo a zašlo.
Já jsem to řešila tak, že moje okrasná zahrada byla od dvorka oddělená plotem a pes tam nesměl. Jinak jsme ho pustili všude, do bytu, i do obýváku na křeslo, ale moje jehličnany byly pro něj tabu. Jaga.
Pejsek všechno očůrává po zahradě. To je ono, je to pes. Když to bude čubička, tak si dřepne a vyčůrá se také, kde bude chtít. To jsou slasti a starosti, když si pořídíme pejska. Proto musíme pejskovi vymezit, kde může běhat. Když může běhat, po celé zahradě, tak si zase musíme uklízet všechny věci, (květináče, lopatky, stoličky apod.) do míst, kam pejsek nemůže. To ještě není všechno. Pejsek také může chodit po zahradě, místo jedné hromádky hovínek, udělat za den 3 hromádky hovínek. Budete muset hromádky uklízet, když nechcete do některé šlápnout. Většinou rodina rezignuje, oplotí záhony s květinama. Nebo pejsek, má vymezený rajón, kde může běhat.
Já jsem první odpověď odflinkla odkazy. Omlouvám se. Myslím si, že teď už neuděláte nic. Pes si zvyknul.
S prvním psem jsme jezdili každý týden k vodě do kempů. Když jsme zastavili, děti vzaly kanistr a a šly pro vodu a Andyho, ukázat mu, kam se chodí čurat. My jsme stavěli karavan. Za celou dobu, kdy jsme byli v kempu, se nevyčural. Vždycky odběhl do lesa. I sám. Vlastně jednou počural cizí stan. A to proto, že přišel nový pes, jozefčík a označkoval sousedům stan. Tak Andy naběhl a přepsal to. Udělala jsem kravál, polila mydlinkami a opláchla a už se to nestalo. Nevyčural se v kempu, kydž jsme tam byli jen o víkendu, ani na dovolené. A tátovi na zahradě také ne. A tam chodil jen po cestičkách, protože jinak táta řval jak tygr . Čurat jsme museli chodit ven tak, jako doma ve městě. Ani na dovolené v cizím domku, na cizí zahradě, kde jsme byli 14 dní. Dědinka a my courali se psem vyčurat, jako blázni, ikdyž jsme byli půl dne na zahradě. :D Je potřeba vyzkoušet, nechat před zahradou dostatek času a prostoru, aby pes už neměl co čurat. Pak by to možná šlo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.